Україну

Міністерство освіти і науки розгляне можливість поширення проекту безкоштовної онлайн-підготовки до ЗНО "Будь розумним/BeSmart", що стартував в Одеській області за ініціативи голови Одеської ОДА Максима Степанова, на інші регіони України, зокрема, в зони бойових дій і на тимчасово окуповані території.

Про це стало відомо за підсумками проведення Edcamp Ukraine – "(не) конференції для педагогів", як її називають організатори, що сталася 29 -30 квітня в Харкові. В роботі Edcamp Ukraine, присвяченій обговоренню шляхів вирішення проблем освіти в Україні, взяли участь понад 700 вчителів, представників освітніх громадських організацій, волонтерів і чиновників.

Проект голови Одеської ОДА Максима Степанова "Будь розумним/BeSmart" працює в Одеській області з початку квітня 2017 року. До нього вже долучилися і активно використовують всі школи області, а це близько 700 шкіл 1-3 рівня.

В рамках роботи Edcamp Ukraine в Харкові проект був презентований заступником голови Одеської ОДА Сергієм Колебошиним. Його доповідь про досвід впровадження програми "Будь розумним/BeSmart" викликав великий інтерес в учасників EdCamp, представників міністерства освіти і науки, особливо щодо перспектив впровадження системи онлайн-підготовки в інших регіонах, зокрема, в зоні АТО і на тимчасово окупованих територіях.

За підсумками спілкування представника Одеської ОДА з міністром освіти і науки було досягнуто домовленості про робочої зустрічі, на якій будуть розглянуті перспективи масштабування проекту на територію всієї України і відпрацьований механізм такого впровадження.

Як повідомлялося, проект "Будь розумним/BeSmart" почав свою роботу 5 квітня 2017 року. Це безкоштовна цілодобова онлайн-платформа, завдяки якій кожен бажаючий може систематизувати знання і належним чином підготуватися до тестів ЗНО. В рамках її реалізації були створені дві платформи EDUGET і "Osvita-Online". Проект здійснено завдяки приватним інвестиціям голови Одеської ОДА Максима Степанова і групи педагогів Одеської області. Онлайн-курс охоплює і систематизує всю шкільну програму, надає можливість перегляду відео-лекцій з різних предметів, які проілюстровані схемами, картами, зображеннями. В рамках ініціативи передбачено щоденне навчання за індивідуальним графіком.

За матеріалами сайту СЕГОДНЯ.ua

Help